5. lekce - Pokrmy

13. května 2015 v 0:55 | Solvo |  Japonsko
V Japonsku se jídlo typicky skládá z rýže, polévky "misoširu", masa, zeleniny a různých ryb.
Jídla jsou podávána s dalšími přílohami (nakládaná zelenina, nakládaný zázvor nebo ředkev).
Dezert při hlavním jídle moc nepodávají a když už ano, jedná se o nakrájené ovoce.
V době oběda naleznete v restauracích tzv. "teišoku" - denní menu, které obsahuje polévku,
rýži, nakládanou zeleninu a další přílohy k němu navíc.

V Japonsku najdete mnoho restaurací. Např. v restauraci "rjótei" jsou podávány
tradiční japonské pokrmy. "Resutoran" pak nabízejí navíc i mezinárodní kuchyni.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama